CAMINADES 2x2

CAMINADES 2X2

Aquest és el nom d'una iniciativa oberta a tothom qui vulgui conèixer indrets propers a casa nostra a través de caminades matinals. Pensem que, sovint, no en sabem gaire d'allò que podem veure des de la finestra de la cuina de casa. És a dir som una mica ignorants del nostre jardí i... volem posar-hi remei!.

Ah!, el 2x2 és per la tracció a les dues cames.

ORGANITZA LA UEC DE LA VALL DEL TENES


dimarts, 10 de desembre del 2013

SORTIDA 15/12/2013 DEL PANTÀ A LA TORRE DEL BISBE

COLLSEROLA
DEL PANTÀ A LA TORRE DEL BISBE



Estrenem Collserola. És un parc a prop de casa. Gran, prou gran com per preveure’n la visita any rere any. És una illa verda dins un mar urbà de la regió metropolitana

L’itinerari és dins la zona oest del parc i permet la descoberta d’indrets d’història desconeguda. El pantà de Vallvidrera, regadiu per a Sarrià. El tren Mina Grott que feia la competència turística al parc d’atraccions del Tibidabo.



La torre del Bisbe. Mas probablement del segle XII, diu la crònica, sobre una torra de defensa. El  bisbe de Barcelona, Berenguer de Palou,que va cedir el terreny per a construir al costat el monestir de Santa Margarida de Valldonzella.









Abans haurem trobat 
la Santa Creu d’Olorda 
just al coll de Collserola 
que els camins utilitzen
 per connectar el Baix Llobregat 
amb el Vallès Occidental.





 


Una matinal per bosc i a l’alçada de vistes panoràmiques per entre fullaraca humida o seca segons el vesant de la serra. Un exercici d’imaginació per paisatges propers i suggerents per a vestir la Història o construir les històries d’un mateix.
(cliqueu)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada