CAMINADES 2x2

CAMINADES 2X2

Aquest és el nom d'una iniciativa oberta a tothom qui vulgui conèixer indrets propers a casa nostra a través de caminades matinals. Pensem que, sovint, no en sabem gaire d'allò que podem veure des de la finestra de la cuina de casa. És a dir som una mica ignorants del nostre jardí i... volem posar-hi remei!.

Ah!, el 2x2 és per la tracció a les dues cames.

ORGANITZA LA UEC DE LA VALL DEL TENES


divendres, 5 de juliol del 2013

CRÒNICA 2X2


AQUAE CALIDAE 


Per començar els Ibers i la Torre Roja remullats per un núvol, segons el radar, l’únic en tot Catalunya. Aquae Calidae. Thermàlia museu, itinerari molt ben guiat, font del Lleó, Termes Romanes, safareig de la Portalera, menjador modernista de l'antic balneari de Can Rius i per acabar Museu Delger. I entre mig un petit esmorzar a peu dret abans de començar l’itinerari. Deu ni doret de la matinal!




Aquest any a caminades la pluja ha estat una companya fidel. Tant de bo ens hagués fet el salt alguna vegada!. I... doncs sí!, un únic núvol a tot el país i que passava per allà ens va amanir la pujadeta al poblat Iber. Una anècdota més que no va fer enrera la nostra predisposició a ser informats.

El radar va certificar la categoria de ser "únic núvol de tot el país"


El patrimoni històric, l'arquitectònic, aquell que et trobes pel carer d'una població parla. El que passa és que necessitem un intèrpret. Això també ens  passa amb un anglès. Bé a la majoria.

I, en aquest cas, la interpret transmet unes dades i explica l'espai i l'objecte amb un gest, no se m'acut l'adjectiu, amb la virtud de ser casolà, precís i solt.

 Fantàstic!.



La casa museu Dalger és una altra història. De seguida se'ns va fer tard. De fet l'entorn objectual que una persona ha recollit en tota la seva vida i les transformacions d'una casad'ofici amb una casa de recolliment no és cosa fàcil d'explicar. Ni la persona ha estat un cas singular conegut arreu ni la transformació de la casa s'explica com adaptació a formes de viure diferent.

Deixem-ho aquí.



Com sigui aquesta ha estat l'última caminada matinal de la temporada
La propera serà el cap de setmana al Montarto i llacs.
Un bocí dels Carros de Foc 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada