CAMINADES 2x2

CAMINADES 2X2

Aquest és el nom d'una iniciativa oberta a tothom qui vulgui conèixer indrets propers a casa nostra a través de caminades matinals. Pensem que, sovint, no en sabem gaire d'allò que podem veure des de la finestra de la cuina de casa. És a dir som una mica ignorants del nostre jardí i... volem posar-hi remei!.

Ah!, el 2x2 és per la tracció a les dues cames.

ORGANITZA LA UEC DE LA VALL DEL TENES


dimecres, 1 de febrer del 2012

CRÒNIQUES 2X2: EL CASTELL DE TORROELLA DE MONTGRÍ



I l’olivera s’ensenya discreta per un camí poc transitat tornant a Torroella. Es natura morta. I amb  la llum calenta és transforma en escultura. És natura viva i xerraire amb qui vulgui aturar-se una estona. Com aquell pagès enamorat de la seva terra i del seu turonet arrodonit de Torroella. El de Santa Caterina. Un bon lloc per un castell nonat que també fa jocs de llum amb la seva geometria.
I nosaltres caminant.




La nostra és una activitat que es pot fer xerrant i badant bocabadat. Bocabadar és una activitat que s’ha de fer amb mocador. És obvi. I mentre tant la nostra excursionista més petita puja tota sola. Que no m’empenyis mare, que ja puc. I el castell es fa més proper. Som dalt, i no ens cansem de mirar.



El comte d’Empúries no va tenir prou embranzida per obligar a construir  un castell per aturar-lo. I és que, 39 x 39 metres de pedra  amb quatre torres per mirar, és una presència inevitable i persistent, et posis on et posis de l’Empordà de la sirena i el pastor que, a les hores, encara havien de néixer.
I al fons les illes Medes i la platja de Pals, on el Ter és deixa caure manyac. 





I perquè va ser un pastor i no un pescador el de la sirena?



I anar xerrant...
.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada